Prosjekter

Folkets festspillscene

Festspillene i Bergen

Produksjonskoordinator

Folkets festspillscene er et flerårig samarbeidsprosjekt mellom Festspillene og Den Nationale Scene. “Det var en gang et menneske” var første forestilling med urpremiere 29.mai 2015, og fikk svært gode kritikker. Rammene rundt forestillingene er profesjonell og på scenen står vanlige mennesker som spiller seg selv. Årets forestilling “En plass i solen” har premiere 27.mai 2016 på Den Nationale Scene.

Les mer her

Foto: Hjørdis M. Steinsvik

Kryptkonsert

SAGN

Produsent

Komponistduoen SAGN er kjent for sin stemningsskapende musikk. 12.februar 2015 holdt de to fullsatte konserter i den gamle erkebispegården, krypten, under Nykriken i Bergen. Sammen med et kor på 13, en historiefortellende skuespiller, dampende suppe og hundre stearinlys skapte SAGN en gullstund i de gamle ruinene.

Les mer her

Foto: Janneche Strønen

Soundtrack of life

Fyllingsdalskoret

Leder planleggingskomité

70 korister på Forum Scene sang i april 2014 om livets sorger og gleder med masse humor og nostalgi. Fyllingsdalskoret er kjent for å slå på stortrommen og sikter alltid høyt med sine konserter. Denne gangen med fullt band, dansere og koreograf/regissør for å fortelle historien om Tones liv i musikalske bilder.

Les mer her

Foto: Jørn Lavoll

Fortellerverksted - Folkets festspillscene

Festspillene i Bergen

Prosjektkoordinator

Folkets festspillscene, som er et samabeidsprosjekt mellom Festspillene i Bergen og Den Nationale Scene, inviterer vanlige borgere til fortellerverksted på Litteraturhuset hver onsdag høsten 2015. Hver uke tar vi utgangspunkt i ulike tema, og presenterer enkle og morsomme teknikker for å utforske hvordan vi kan fortelle en historie. Fortellerverkstedene blir ledet av profesjonelle aktører, og er en del av forarbeidet til en forestilling som skal ha premiere på Den Nationale Scene under Festspillene våren 2016.

Les mer om fortellerverkstedene her. Les mer om Folkets festspillscene her.

Foto: Hjørdis M. Steinsvik

Draumedag

Prodis og Draum Studio Bergen

Kreativ produsent

Konseptet Draumedag er et foto/videoprosjekt drevet av Draum Studio Bergen og Prodis. Draumedag-konseptet tar utgangspunkt i “hva er din drøm?”. Man kan bli hva man vil for en dag, bare fantasien setter grenser. Vi ordner klær, utstyr, location og legger en plan utfra kundens ønsker. Målet er å gi et minne for livet i form av en fantastisk draumedag og foto/video til å ta med hjem.

Les mer her

Foto: Jørn Lavoll

Rekneprinsen

Hordaland Teater

Inspisient

“Eiliv har mor – verdas beste mor. Og likevel vil han ha ein far. Men verdas beste mor er ikkje einig. –Kva skal vi med ein far? seier ho. -Vi har då alltid greidd oss utan.”

Rekneprinsen er skrevet av Erna Osland og settes opp av Hordaland Teater med premiere 19.februar. Regi: Otto Homlung.

Les mer her

Foto: Hjørdis M. Steinsvik

Klovneskrekk

VFH-produksjoner

Produsent

VFH-produksjoner består av Vibeke Flesland Havre, som er regissør, skuespiller og dramatiker. Jeg inngikk et samarbeid med Vibeke i forbindelse med Proscens program PROProdusenten i 2015. Vi jobber også sammen på Folkets festspillscene. Nå jobber vi først og fremst med forestillingen KLOVNESKREKK som handler om klovnen Lille som er redd for å fly men som likevel tør å svinge seg i trapesen til slutt.

Bildene fra scenen er tatt av Thor Brødreskift.

Treet

Kompani 13

Produsent

Kompani 13 er et scenekompani som forsker i moderne utrykksformer med figurteater som virkemiddel. Kompaniet består av Jorunn Lullau, Jan Holden og Steinar Thorsen som alle har lang erfaring innen regi, figurteater og som skuespillere. Våren 2016 setter de opp barneforestillingen Treet om livet i et tre.

Les mer om Kompani 13 her

Foto: Janneche Strønen Illustrasjon: Kari Halvorsen